Home Evenementenkalender Details - Coöperaties, c’est quoi ça? Een interactieve belevingstocht

Coöperaties & Commons

commons bannervierkant4

Coöperaties & Duurzaamheid

duur

Coöperaties & Crowdfunding

crowdfundingwebbanner1klein

Evenementenkalender

Evenement 

Titel:
Coöperaties, c’est quoi ça? Een interactieve belevingstocht
Wanneer:
19.03.17
Waar:
Kunstencentrum Vooruit - Gent
Categorie:
Andere

Omschrijving

Onze stadsgeschiedenis barst van de coöperatieve organisaties. Maar is dit echt iets wat je enkel nog in de archiefkasten tegenkomt? Hoe sterk leeft de coöperatieve gedachte vandaag in Gent? En wat kan het betekenen aan de andere kant van de wereld? We nemen je mee in ons verhaal doorheen de zalen en gangen van Vooruit. Ontmoet personages, wandel langs beelden en teksten die je het verhaal van coöperaties vertellen. Ontdek samen met ons hoe coöperaties een alternatief kunnen bieden in onze huidige economie.

 
Locatie:
Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent
 
Organisator:
Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum i.s.m Humus vzw, Vooruit, Amsab, Amnesty International, 11.11.11, Minard, Backstay Hostel, Rustoord Privilege
 
Belmundo is een jaarlijks activiteitenfestival in Gent dat internationale solidariteit op de voorgrond plaatst. Een heleboel Gentse organisaties organiseren een maand lang tientallen activiteiten. Er zijn wandelingen, workshops, films en debatten… Kortom, voor ieder wat wils! In 2016 ging Belmundo over ‘water’. In 2017 gaan we aan de slag met het thema ‘Een andere economie’.
 
belmondo

Locatie

Locatie:
Kunstencentrum Vooruit

Nieuwe leden 2017

Het Coopkracht ICA-kompas

moduleicakompas1

© 2017 Coopkracht vzw