Home Literatuur
Literatuur


Balanceren - Sociaal ondernemen in Vlaanderen: een profielschets
dinsdag, 15 oktober 2013 13:35

balancerenDit boek gaat over het delicate evenwicht dat sociale ondernemers moeten vinden: het evenwicht tussen sociale en economische doelstellingen, tussen empathie en zakelijkheid, tussen bedrijfsstabiliteit en sociale meerwaarde, tussen flexibiliteit en rigiditeit, tussen idealisme en realiteitszin.

In de fraai geïllustreerde publicatie geven auteurs Pol Bracke, Nathalie Moray en Tom Van Wassenhove inzicht in welke vlag de lading 'sociaal ondernemerschap' dekt en gaan ze na op welke manier de sociale en economische aspecten van sociaal ondernemerschap elkaar kunnen versterken. Dit gebeurt zowel op basis van kwalitatief wetenschappelijk onderzoek van de Hogeschool Gent als aan de hand van praktijkervaringen, die uitgebreid doorheen het boek verweven zijn.

De ervaringen van tientallen mens- en milieuvriendelijke coöperaties, waaronder Q-bus, Wassende Maan, Beauvent, Streetwize, zijn opgenomen in dit onderzoek.

Balanceren - Sociaal ondernemen in Vlaanderen: een profielschets biedt dan ook een toegankelijke, maar evenzeer sterk gefundeerde kijk op sociaal ondernemerschap van vandaag en morgen. Een must voor al wie in de bedrijfspraktijk, beleidsmatig of in academische en onderwijscontext met sociaal ondernemen bezig is.

Academiapress, 2013.

 

 

 

 

 


 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 23

© 2017 Coopkracht vzw