Home Leden
Waarom lid worden van Coopkracht?

Coöperatief ondernemen is een hefboom voor maatschappelijke en ecologische verandering. De mobiliserende kracht van de coöperatieve beweging is echter cruciaal om coöperatief te kunnen bouwen aan een andere economie voor de toekomst. Coopkracht wil in deze context een actieve bijdrage leveren door ervaringen uit te wisselen en mekaar te versterken, overheidsbeleid ten gunste van coöperatieve bedrijven te beïnvloeden en coöperatief ondernemerschap extern te profileren.
Uw lidmaatschap is ons veel waard. Omdat we dit voor ‘ons’ doen: voor uw bedrijf en het hunne en het mijne. Wij denken – Coopkracht dus – dat de coöperatieve bedrijfsvorm meer aandacht en ondersteuning verdient. En dat we veel van elkaar te leren hebben, om coöperaties te verbeteren. Daar hebben we allemaal belang bij. Samen willen we zichtbaar maken dat coöperatief werken een kracht is, die meer aandacht verdient.

Deel in het netwerk - Beginselen

Coopkracht verwelkomt alle ondernemingen in Vlaanderen – al dan niet met het statuut van de cvba – die de beginselverklaring van Coopkracht onderschrijven en actief werk willen maken om de zeven internationaal erkende coöperatieve principes (de ICA-principes) sterker in de bedrijfsvoering te verankeren. De zeven coöperatieve principes zoals die werden opgesteld door de Internationale Coöperatieve Alliantie zijn te vinden op http://www.ica.coop en in de brochure van Coopkracht over de coöperatieve principes en het ICA-kompas.

 


Voordelen van het Coopkracht-lidmaatschap

Voordelen voor de leden:

 • Je maakt deel uit van de coöperatieve beweging in Vlaanderen die wil:
  • inspireren en kennis delen over coöperatief ondernemen (via workshops, publicaties, netwerkevents, kennisinstrumenten);
  • wegen op het beleid (bv. via vertegenwoordigingen van de coöperaties in de NRC, de SERV, IN-C, WSE, …)
  • de kracht van coöperatief ondernemen naar het externe publiek wil profileren (bv. via de pers, onderwijs).
 • Je helpt mee de coöperaties voor wie de ICA-principes belangrijk zijn te versterken.
 • Je blijft op de hoogte van de laatste nieuws en trends in de coöperatieve economie via onze nieuwsbrief en website.
 • Je geniet van de Coopkracht-producten en diensten gratis of tegen een verlaagd ledentarief en van voordelige kortingen op de diensten/producten van onze partners (bv. Coopburo, Febecoop, In-C, Kwinta).
 • Je krijgt ondersteuning met positieve beeldvorming (bv. als lid in de kijker in de Coopkracht-nieuwsbrief en op onze website).

 Engagement van de leden:

 • Je stelt je kennis en ervaring ter beschikking binnen het Coopkracht-netwerk (bv. gastspreker, engagement in themagroepen, …).
 • Naast je financiële bijdrage (lidgeld, sponsoring, …) waarderen we het als je ook af en toe een niet-financiële bijdrage levert ter versterking van Coopkracht (bv. vergaderruimte voor een workshop).

Procedure

Lidgeld

 • Starters krijgen hun eerste jaar na oprichting een gratis lidmaatschap ter waarde van 50 euro aangeboden. Coöperaties in oprichting kunnen eveneens lid worden en het eerste jaar gratis lidmaatschap vervroegd opnemen.
 • Starters betalen de twee volgende jaren na oprichting 50 euro per jaar.
 • Het standaardtarief is 250 euro.
 • Grotere bedrijven (dwz met meer dan 50 werknemers en/of een balanstotaal van meer dan 5 miljoen euro) vragen we om ons te steunen door 1.000 euro lidgeld te storten.
 • Vrijwillige bijdrage: Leden die willen helpen ons verhaal mee mogelijk te maken en meer kunnen/willen betalen, nodigen we van harte uit een aanvullende vrijwillige bijdrage te doen.
 • Steunend lidmaatschap: 50 euro. Sympathiserende particulieren of organisaties die niet kwalificeren voor lidmaatschap maar toch graag van de toegang tot ons netwerk willen genieten zijn eveneens welkom. Als steunend lid geniet je echter niet van de ledenvoordelen noch van het stemrecht.

 

Het lidgeld kan gestort worden op rekeningnummer BE98 5230 8024 0293 van Coopkracht-MeMO vzw.

Voor meer informatie neem contact op via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

Nieuwe leden 2017

Het Coopkracht ICA-kompas

moduleicakompas1

© 2017 Coopkracht vzw