Home Persberichten Help ons meer coöperatieve ondernemers voor de klas te krijgen!

Coöperaties & Commons

commons bannervierkant4

Coöperaties & Duurzaamheid

duur

Coöperaties & Crowdfunding

crowdfundingwebbanner1klein

Help ons meer coöperatieve ondernemers voor de klas te krijgen!
vrijdag, 18 augustus 2017 13:35

Doelstelling

vlajo2Een nieuwe generatie jongeren verovert de arbeidsmarkt en de samenleving; ook wel beter gekend als de Millennials (geboren 1982-2001) en Generatie Z (geboren sinds 1992). De jongeren zijn ondernemend, flexibel en creatief. Ze streven naar een betere balans tussen werk en privé. Persoonlijke ontwikkeling, een participatieve bedrijfscultuur en technologie zijn belangrijker dan ooit.

Coopkracht i.s.m. Cera, Vlajo en al haar leden willen werk maken van een aanbod “coöperatieve ondernemers voor de klas”. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig!

Jouw engagement

We roepen dan ook al onze leden op om zich in te schrijven vóór 22 september 2017 voor het programma Vlajo Ondernemers voor de Klas (OvK) - hét grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen.

De OvK dagen vinden plaats tussen 15 januari en 9 maart 2018. Inspireer jongeren tijdens een twee uur durende gastles met jouw expertise, passie en energie in uw regio!  Zo treed je in dialoog met jongeren die misschien morgen bij u solliciteren en tewerk gesteld worden. Het thema van jouw gastles en de doelgroep waarvoor u wenst te spreken bepaalt u zelf. Indien gewenst, helpt Coopkracht je graag met de inhoudelijke voorbereiding van je gastles.

Wat moet ik doen?

Registreer je meteen als Ondernemer voor de Klas via www.vlajo.org/registreren vóór 22 september. Belangrijk: kies in het keuzemenu “Ik leerde OvK kennen via Coopkracht!“ Zo kunnen we beter traceren hoeveel coöperatieve ondernemers werkelijk voor de klas hebben gestaan.
Van zodra je je geregistreerd hebt, ontvang je van ons een banner waarmee je kunt uitpakken dat je meedoet aan de OvK dagen van Vlajo en helpt meer coöperatieve ondernemers voor de klas te krijgen.

Deze coöperaties doen het al! Cera, Choco, Ecopower, … U toch ook?

Wat is Ondernemers voor de Klas (OvK)?

Ieder school- en academiejaar brengt Vlajo vele honderden ondernemers, bedrijfsleiders en managers voor de klas of in de aula. Bedoeling is onze jongeren een beter beeld te geven van wat ondernemen en werken in een onderneming vandaag betekent en hen zo te helpen bij hun nakende studie- of beroepskeuze. Laatstejaarsleerlingen uit het secundair en hoger onderwijs willen weten wat bedrijven van hen verwachten en welke vaardigheden nodig zijn om succesvol mee te draaien als ondernemer of als ondernemende werknemer in het bedrijfsleven.

Bekijk de AFTERMOVIE van Ondernemers voor de Klas - editie 2017. Meer info over OvK vindt u op de Vlajo-website.

 

Getuigenis

Ook Choco cvba inspireerde 60 leerlingen van het Atheneum Kapelle (studierichting 5 en 6 wiskunde-wetenschappen, economie humane wetenschappen) in maart 2015: “We vinden het niet belangrijk om jonge mensen te overtuigen, maar wel om hen te inspireren door het brengen van een persoonlijke getuigenis waarin ze zichzelf zouden kunnen herkennen. We willen op die manier vaste clichés doorprikken die er leven rond ondernemerschap, en hen te laten kennismaken met coöperatief ondernemerschap. Door je kwetsbaar op te stellen, raken jongeren geboeid en voelen ze de authenticiteit in je verhaal. Hierdoor ontstaat er interactie, échte wederzijdse verbinding en dialoog.” (Steven Pauwels, Choco cvba)

 

Het Coopkracht ICA-kompas

moduleicakompas1

© 2017 Coopkracht vzw